Members comments:

 =  Un sarut frantuzesc atat cvasi-amorfizant, cat si plin de hilar neosuprearealist
Silviu Marin
[17.Jan.10 08:22]
Buna dimineata!

Da' ce mai sarut neosuprearealist (daca l-ati intentionat ca vis) si cvasi-amorfizant, dom'ne!!! :)) Intr-adevar, o atmosfera halucinanta, fierbinte, prafuita, moleculara chiar! :P
Hm, in genere, nu prea stiu ce sa zic, cu stilul carui autor s-o compar, insa... dupa mine, e neo-suprarealism cu elemente sefeistice (?!) Sper c-am nimerit cat de cat. :D
Acum, uneori poate ca da impresia decaderii in patologic, dar nu-i asa. De pilda, atmosfera insasi, la propriu, este analogata cu o entitate biologica, 'cu porii relaxati', dar mai ales 'cu saliva neteda ca-n palma' (?!); nu prea inteleg sensul 'salivei' aici, precum nici cel al netezimii ei, si nu al palmei... :)
Cea de-a doua strofa o prezinta pe *ea* la departare, foarte probabil pe o clima fierbinte, in care aerul pare tulbure, iar Timpul, ca se dilata. Iar 'gravitatiile' ei sunt o forma 'geofizica' de a spune 'feromon', pare-mi-se, mai ales ca eroul devine 'lichid', se amorfizeaza. :P Mai departe, formele si trasaturile *ei* anatomice si faciale, care se tot confunda cu peisajul semi-amorf, reprezinta, cred, o nota picturala, care conota amorfismul Omului, prin excelenta.
In incheiere, fie ce-o fi, mie mi-a placut cel mai mult strofa cu sarutul frantuzesc (it figures... :P), unde se apuca cei doi (sper ca nu-i cacofonie!) sa dea din urechile lor (clapauge?!)! :)) Si... m-a dezamagit finalul. De fapt, cred ca textul de fata e un protest la adresa carnalitatii Omului, a carui minte poate ingretosa o alta, mai ales daca Omul alege sa si-o divulge 100%, si chiar dupa ani buni de iubire! Or, de aceea, cred, sarutul genial (= carnalitatea) este un element abscons chiar poeziei insesi (= iubirii intelectualizate). Intr-adevar, ce se fac doi oameni amorfi (de civilizatie), care sunt despartiti doar de creierele ce le 'cad cu ideile-n praf'?.. :)




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !