Members comments:

 =  Epistola unui "poem definitiv"
Călin Sămărghițan
[07.Oct.09 23:13]
Cu toții știm ceea ce nu este un lucru. E mult mai dificil să spui ceea ce este.

Una dintre cele mai loiale vietăți este lupul, iar unii ajung să simtă cum sub pielea lor se ascunde această ființă. Pentru a-i fi haita în siguranță, strategia lui preferată e să "îngrozească pădurea", să-i țină pe neaveniți departe. Se spune chiar că de fapt lupul s-a apropiat de om și i-a devenit câine, pentru a-l domestici pe acesta. Dar aici e o cu totul altă poveste, dar "chemarea" din primele versuri are ceva din toate acestea.

Se vede că domesticirea noastră constă în efortul memoriei de a se confrunta cu timpul, în efortul căutărilor noastre printr-un "cer răsturnat", când rădăcinile ni le găsim izvorând din sevele poveștilor. Sunt doar câteva sentințe poetice, necesare unui poem pentru a fi "definitiv". E un balet stilistic de pierdere a urmei, căci poezia de față nu e nici o definiție a singurătății, cum am crede din titlu, nici o aflare a blândeții ascunsă sub haine de lup, cât e un soi de descoperire. O epistolă menită să domesticească. Așa cred.

 =  singurătate
Maria-Gabriela Dobrescu
[08.Oct.09 01:14]
rara, aș fi vrut...."dar nu mai văd țărmul". întotdeauna ne va rămâne o dorință ascunsă și păstrată cu grijă. mersul pe vârfuri poate fi o soluție. dar nu definitivă. să dăm drumul lupilor să se hrănească cu "sânge de poveste".

pe aici, pe vârfuri, maria

 =  sentințele singurătății
cezara răducu
[08.Oct.09 17:09]
maria, călin:uneori oamenii sunt fiare mult mai periculoase decât sălbăticiunile.doar iubirea ne domesticește.și ne preschimbă urletul singurătății în poezie.
vouă,o sentință definitivă de toamnă
rara




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !