agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2734 .



Fire de tămîie
personals [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [cristina-monica ]

2017-10-21  | [This text should be read in romana]    | 




Iată că Dumnezeu a scuturat și pentru mine la fereastră cîteva vrăbii. Le sorb ciripit cu ciripit, însetată ca după o noapte de febră, flămîndă de soare precum tencuiala veche a unui zid. În amintire un țăran cu mîini foarte mari trage carul de fîn după sine în șură în timp ce soarele asfințește după crucea dealului. Este vreme de toamnă parfumată ca zmeura aurie, cu gustul dulceag și slab, vreme de lacrimi interzise mie într-un loc păzit de urși bruni și vulpi.

Mi se pare că niciodată nu am știut mai bine ca acum că vine iarna. Șoriceii și iepurașii din hărtie colorată și casa lor asemenea, din bucățele decupate și lipite pe carton. O ramă ieftină și veche care nu avea altă folosință. Un cui înfipt deasupra treptelor și pașii mei care urcă greoi, cu mîna stîngă sprijinindu-se de zid. În grădină plîng frunzele negre în meri. Floarea stă rece și cu corola ruptă lîngă fructele putrede care au uitat să mai cadă din ram.

Și dedesubtul icoanei mari, înclinată peste masă cu binecuvîntare, ușița verde din perete pentru tămîie și lumini subțiri de ceară galbenă.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!