agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 6559 .



Rezultatul Concursului Național de poezie, proză, epigramă, pictură și fotografie artistică-“Dor de Dor”, ediția a II-a, Cluj-Napoca, 2007
press [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Mioriþa Alba ]

2007-04-03  | [This text should be read in romana]    | 



Am primit de la domnul profesor Marin Toma rezultatele concursului pe care l-am anunțat pe site.
Felicitări câștigătorilor, dar și celorlalți concurenți care, sunt convinsă, vor participa și în edițiile următoare, cu mai mult succes!


În urma jurizării a 78 de concurenți la secțiunea poezie, 32 de prozatori, 18 epigramiști, 38 de pictori și 11 fotografi care au concurat la a doua ediție a Concursului Național “Dor de Dor”, organizat de Revista “Dor de Dor” , Cenaclul Vasile Sav, Liga Scriitorilor din România și Asociația Județeană a Artiștilor Plastici din Cluj-Napoca, membrii juriului format din: Al.Fl.Þene, președinte, Ioan Marinescu Puiu, Victor Constantin Măruțoiu, Maria Bobină, Gavril Moisa, Vasile B. Gădălin, Octavian Popescu și Mircea Bonda, au acordat următoarele premii:

Secțiunea poezie:
Premiul I- Mihai Antonescu (București)
Premiul II- Jianu Liviu-Florin (Craiova)
Premiul III- Eugen Coța (Cluj-Napoca)
Mențiune - Irina Șova (Chișinău-Rep.Moldova)

Secțiunea proză:
Premiul I - Lucian Mihăilescu (Buzău)
Premiul II - Lungeanu Camelia (Sinaia)
Premiul III- Miron Þic (Ilia-Hunedoara)
Mențiune - Dănilă Florentina Loredana (Slobozia)


Secțiunea epigramă:
Premiul I- Eugen Pop (Cluj-Napoca)
Premiul II- Eugen Coța ( Cluj-Napoca)
Premiul III-Ionel Andașoni (Cluj-Napoca )
Mențiune - Florin Rotaru (Buzău)

Secțiunea pictură:
Premiul I - Eugen Coța (Cluj-Napoca)
Premiul II - Maria Crista (Turda)
Premiul III -Floarea Bulduș ( Cluj-Napoca)
Mențiune - Grupul de elevi de la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Focșani format din elevii: Gologan Raluca Gabriela, Ploscaru Carmen, Costin Alex. Toma, Bendea George Curcan, Mihai Lucian și Gologan Laura Mihaela.

Secțiunea fotografie:
Marele Premiu “Vasile Blendea”- Ioana Urdă ( Giurgiu)
Premiul I- Silvia Miler ( Galați)
Premiul II- Viorel Enachi (Giurgiu)
Mențiune - Lucian Mihăilescu ( București)


Festvitatea de premiere va avea loc la Cluj-Napoca în cadrul “Salonului Artelor” organizat la “Polul Cultural”, în data de 25 mai a.c. ,ora 13 și la Turda în 26 mai, cu ocazia Târgului Național de carte și vioritică, organizat de Primăria Turda și Biblioteca municipală „T. Murășeanu”-Turda. Cu acest prilej se va lansa Atologia „Dor de Dor” realizată de Marin Toma, ce cuprinde și lucrări ale concurenților de la Ediția I-a, a concursului Dor de Dor. Participarea la festivitățile de premiere se face pe cheltuiala premianților. Diplomele celor care nu se prezintă vor fi trimise prin poștă.

Organizatorii.



Reflecțiile președintelui juriului concursului național ”DOR de DOR”

Inițiativa pe care am avut-o anul trecut de a organiza Concursul Național de Poezie, Proză, Epigramă, Pictură și Fotografie artistică „Dor de Dor” confirmă faptul că, indiferent de secțiune, creatorii de artă sunt dornici să-și încerce talentul în concurență cu colegii de breaslă. Anul acest la Ediția a II-a, desfășurată sub egida Ligii Scriitorilor din România, revista ”Dor de Dor” (din județul Călărași, comuna Dor Marunt), Cenaclul literar ”Vasile Sav”(Cluj-Napoca) și Asociația Artiștilor Plastici Cluj, au participat în concurs cu lucrări 78 de poeți, 32 de prozatori,12 epigramiști, 38 de pictori și 7 fotografi. În aceste condiții juriul format din: Al. Florin Þene (președinte), Gavril Moisa, Maria Bobină, Victor Constantin Măruțoiu, Ioan Marinescu-Puiu, Vasile B. Gădălin, Octavian Popescu și Mircea Bonda, a avut o sarcină foarte dificilă în a departaja, prin punctaj, lucrările sosite. Motivul, calitatea deoasebită a acestora. Parafrazând Poetul, pot afirma că românul s-a născut artist. Chiar dacă nu au primit premii și nici mențiuni, merită să nominalizăm aici autorii care s-au evidențiat prin lucrările trimise. Numai faptul că a existat un număr limitat de premii a făcut ca aceștia să nu fie cuprinși în lista celor distinși cu „Diplome”. Însă, enumerarea lor aici este un fapt ce confirmă valoarea lucrărilor semnate de ei. Printre aceștia se numără: Moraru Oana Maria (elevă, Sibiu), Reveca Vlasiu (Dej), Istrate Mircea (Tg.Mureș), Ștefănescu Florentin (Caracal), Cobzaru Bianca Iulia(Galați), Pr.Stavrofor Botis Radu (Ulmeni-Maramureș), prof. Aurel Hancu (Târnăveni), Ionel Cristescu Mușătești (Curtea de Argeș), Monica Rizea (Sf. Gheorghe), prof. ing. Virgil Duma (Arad), Mihai Marius Mălai (Cluj-Napoca), Dumitru Boluță (Chișinău), Mariana Tănase (Brăila), Feier Gabriela Cecilia (Petroșani), Ecaterina Negară (Chișinău), Adina Enăchescu (Rm.Vâlcea), Fluerașu Petre Andrei (student-București) și alții, cărora le cer scuze că nu i-am enumerat aici din cauza spațiului tipografic. Le mulțumesc tuturor acestor concurenți pentru bucuria pe care mi-au făcut-o oferindu-mi clipe inefabile în compania lucrărilor trimise pe adresa importantului Concurs Național „Dor de Dor”. Un criteriu în selectarea lucrărilor, pe lângă calitățile estetice, stilistice, mesaj, și emoție a fost conținutul moral, și respectarea tematicii propuse. Au fost respinse din start lucrările care s-au abătut de la morală și cele ce promovau pornografia, sau foloseau cuvinte indecente.

Acest concurs este o școală de creație și sperăm ca în viitor el să devină o tribună a spiritului românesc în contextul multiculturalismului noii Europe, fiindcă, vorba lui Seneca, „Homines dum docent discunt”. (Oamenii învață învățând pe alții).

Al.Florin Þene
Președintele Ligii Scriitorilor din România.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!