agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1903 .



Mâncătoarele de ruj de buze din Casablanca (54)
prose [ ]
Naș la căsătorie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [dorarab ]

2015-12-12  | [This text should be read in romana]    | 



Turismul sexual, acest adevărat flagel al societății moderne a luat o mare amploare în toată lumea. Oamenii sunt asaltați de reclame care promit mări de peruzea, plaje private și "farniente" spre destinații unde... prostituția este neoficială, dar și deghizată sau chiar oficială. La unele agenții, turismul sexual a devenit specialitatea casei. În acest sens, unele țări sunt arătate cu degetul: Tailanda, Filipine, Sri Lanka, iar altele le urmează de aproape: Republica Dominicană, Africa de Sud, Cuba, Brazilia, Madagascar, Cambodgea, Kenya. Iar în această problemă sunt implicați mulți adolescenți și copii! În turismul sexual participă, de obicei, doi actori: un turist bogat și un localnic sărac. Este de menționat faptul că sexul partenerilor poate fi oricare, inclusiv cazul când o femeie vârstnică din Occident sau America de Nord pleacă spre o destinație exotică în căutare de plăceri erotice cu un indigen tânăr.
În luna aprilie din 1997, pe parcursul vacanței de Paști evadasem din cotidianul de asfalt, beton și sticlă al capitalei economice a Marocului pentru un sejur pseudoestival petrecut pe plaja cu nisip fin din Agadir. În poziția șezând pe un prosop, cu genunchii aproape de gură urmăream agitația omenească a litoralului de la paralela 34 a oceanului Atlantic, fiind atent ca nici măcar un milimetru pătrat din pielea mea să nu iasă din perimetrul umbrei lăsate de umbrela-proprietate personală, pe care o consideram un accesoriu obligatoriu de protecție contra soarelui torid. Un panou digital montat pe un stâlp arăta ora 9 și temperatura aerului de 25 grade Celsius. Oceanul părea o turcoază infinită, valurile nu depășeau înălțimea unei frunze de lotus, aerul avea un ușor miros de alge putrezite. Eram într-o stare de leneveală plăcută; aș fi vrut să știu dacă temperatura din piscina care se întindea de pe coastele Africii până la cele ale Americii avea valori suficient de mari pentru a intra în ea, dar nu mă osteneam să mă deplasez până la țărm ca să fac în acest sens o testare cu vârful degetelor de la picior, ci preferam să urmăresc reacțiile celor care aveau curaj să se afunde treptat sau prin plonjare în lichidul marin. Plaja părea dominată de turiste singuratice, cu părul blond, de origine scandinavă sau anglo-saxonă, cu vârsta apropiată de aceea a pensionării; mai erau și grupuri gălăgioase, formate din adolescente sau care abia și-au serbat majoratul. La un moment dat s-a apropiat de mine un tânăr cu statură impunătoare, blond, cu părul creț, ochii acoperiți de ochelari uriași de soare, îmbrăcat numai cu o pereche de „bermude”. Spre supriza mea am constatat că în fața mea se găsea Alqadir, studentul de la Institutul Industrial Superior din Casablanca.
- "Bonjour, monsieur", ați făcut o bună alegere de a petrece vacanța la Agadir, mi s-a adresat el cu o voce de tenor.
- Bună ziua, cum ți se pare vacanța? l-am întrebat eu.
- Scurtă, ca de obicei, a fost răspunsul lui.
- Cu ce treburi prin Agadir? am continuat eu cu întrebările.
- Ãăă... cu afaceri, a răspuns el cu greutate.
- Foarte interesant, ai deschis o întreprindere mică sau mijlocie în zonă? mi-am arătat eu interesul față de răspunsul lui.
- Într-un fel și am să vă spun de ce. Eu sunt un "beach boy" (n.a. băiat al plajei), adică mă pun în serviciul turistelor în căutare de plăceri erotice. Eu mă plimb pe plajă și intru în vorbă cu acele femei care îmi comunică prin limbaj non - verbal că doresc astfel de relații. Alqadir s-a oprit pentru a-și șterge de transpirație ochelarii de soare. În ochii lui albaștri se putea citi o luminiță jucăușă.
- Se plătește bine serviciul pe care îl oferi? nu m-am putut abține să-l întreb pe studentul meu.
- Așa și așa. Uneori primesc 20 de dolari, alteori 50 sau chiar mai mult. Unii membri de breaslă au mai mult noroc și ajung să se căsătorească cu turiste mai mult sau mai puțin tinere. În vacanța de vară am reușit să adun prin muncă destui bani pentru a-mi cumpăra haine noi. Acasă suntem 5 frați, tatăl meu este pensionat pe caz de boală, iar mama mea este casnică. Vă dați seama că un ban în plus contează. Alqadir s-a oprit și a aruncat o privire îngrijorată spre ceasul digital de pe stâlp.
- Văd că timpul este prețios pentru tine, motiv pentru care îți urez ca să ai succes în activitatea ta pe plaja din Agadir, l-am încurajat eu să plece.
...După amiază am avut surpriza ca, printre cei care se plimbau cu picioarele imersate în ocean până la gleznă, să-l văd pe ...Alqadir, ținându-se de mână cu o femeie blondă, aproape tot atât de înaltă ca el, de 40-45 de ani, care, în ciuda obezității avansate, pășea cu o ușurință uimitoare. O eșarfă legată în jurul bazinului îi acoperea pulpele groase. A doua zi, iar i-am văzut, dar studentul meu își ținea partenera de umeri, iar blonda avea o mână în jurul mijlocului lui. A treia zi, l-am văzut... singur, îndreptându-se spre mine.
- "Bonjour, monsieur", tot aici sunteți? m-a salutat el.
- Bună ziua, cum merg afacerile? am răspuns eu printr-o întrebare.
- Bine, chiar foarte bine. Am cunoscut-o pe Fetta (n.a. Grasa), o italiancă de origine germană din Milano, unde lucrează ca asistentă medicală. Eu i-am spus: "Te iubesc". Ea m-a întrebat: "Ce se ascunde în spatele acestor cuvinte?" N-am știut să răspund. Eu am întrebat-o: "Cum fac sex europenii?" Ea mi-a răspuns cu o întrebare: "Cum fac sex berberii?" Apoi amândoi am pufnit în râs. Eu am spus: "Hai să încercăm!" Am plecat la camera ei din hotel. Așa am constatat că la amândoi ne place să facem sex până în zori, când am căzut răpuși de oboseală. Eu a avut orgasm de șase ori, iar ea de zece ori. Fetta m-a rugat să nu dormim în același pat pentru că ea nu ar rezista să nu se apropie de mine și să reîncepem "ostilitățile", așa că m-am culcat pe un fotoliu. Aseară, ea a plecat în Italia.
- De acum înainte ce ai să faci? am mai pus eu o întrebare.
- Mai rămân și mâine în speranța că voi mai găsi o nemțoaică, deși am inima grea deoarece parcă m-am îndrăgostit de Fetta, a mărturisit el.
...Peste doi ani m-am întâlnit cu Alqadir. Nu mai era studentul meu. Urma să se însoare cu Fetta și să se stabilească în Italia. "Știți, în cazul căsătoriilor dintre un musulman și o creștină este necesar să fie câte un martor din fiecare religie. De aceea, vă rog să fiți martorul creștin al căsătoriei dintre mine și Fetta", m-a luat el prin surprindere.
Așa am ajuns la cadiu, unde am semnat actul de căsătorie redactat în arabă. "Eu i-am spus lui Alqadir că nu doresc să ajung la un azil de bătrâni. El mi-a promis că va avea grijă de mine până la adânci bătrânețe. Germanii sunt impotenți iar italienii stau cu tine 4-5 ani, după care se plictisesc și te lasă", a ținut să mă informeze Fetta în timpul mesei festive care a urmat.



.  | index








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!