Members comments:

 =  uneori
Vasile Munteanu
[05.Oct.11 19:49]

merită apreciat pur și simplu "efortul poetic"; nu mai puțin faptul că, deși de o dimensiune apreciabilă, discursul nu își pierde coerența, iar melanjul acesta dintre declarativul erotic și contemplativul social nu deranjează; altminteri, dincolo de "păunescianism" (aspect pozitiv/negativ, nu discut), cred că sunt unele elemente care ar merita revăzute:
i) rima este una extrem de facilă.
ii) construcții și eprimări stângace, redundante: ex. "Uneori cînd timpul ni se scurge de pe oase" - mă rog, că timpul stă pe oase, e acceptabil, dar sau se scurge mereu, sau niciodată, acel "uneori" este alogic; sau "zeci de vorbe ne usucă cerul peste tot" - a) de ce zeci? b) al cui cer? c) "cerul peste tot"?; sau "să-ți tresară din capot"(deși acest obiect vestimentar numai unul erotic nu este...) - ori spuneți "să sară din", ori tresare în, sau sub; sau "să-mi ceri tristeți" - nu înțeleg, vă sună bine: - Dă-mi o tristețe? sau "false crize și președinți crizați" - alăturarea crize/crizați este total nfericită; sau "sensuri scoase din abecedare" - abia în abecedare se regăsesc acele noțiuni "elementare" din s2v1; sau adresativul intercalat din s2v4d; sau (aceasta e rarisimă) "habar te rog să n-ai" - cum dumnezeu să implorați habarnamismul? poate să nu îi pese, să nu se teamă sau altceva; șamd (în fiecare strofă - fără exagerare).
iii) alocuri construcțiile sunt aritmice.

 =  Vasile
Eduard Rosentzveig
[05.Oct.11 20:11]
iti multumesc petru aprecieri, trecere si comentariu. Te mai astept.

 =  Ubi patria?
Gheorghita Ionescu Eugeniu
[10.Dec.18 14:27]
Versurile poemei se deapănă cu sunetul clopotului unei mânăstiri uitate.Sunt invocate valori perene, arheologie scoasă din abecedare."...cum caii/din ce în ce mai verzi ne zgudie pereții/...că sub fereastra casei lucesc știrb epoleții". Profeție? Nu-i exclus! Văd un prisos în adăugirea unor referiri precise (gaz, pensie, Țebea, președinți).Deasemenea insistența pe aceiași temă, prea îndelungă,disipă fascicolul care vizează adresarea.Ultima strofă, repetarea primei, închide tristețea ca într-o amforă pecetluită. "Binele n-a dispărut din lume dar...nu e pentru toți", cugeta Moromete.

 =  Eugen, ubi plures Români congreget et roga Deum virtutis dare, Patria est!
Eduard Rosentzveig
[06.Oct.11 23:15]
Iti multumesc pentru vorbele frumoase, empatie si trecere. Te mai astept.




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !