Members comments:

+ Pertinență
Tudor Cristea
[02.Mar.10 22:46]
Text bine scris, documentat și cu pertinente deschideri. Interesante punerile la punct în privința lui Ion Caraion, deși problema rămâne, pe mai departe, foarte încâlcită.

 =  A schimba firea lucrurilor
Călin Sămărghițan
[03.Mar.10 05:58]
Frumoasă exemplificare a rarei calități a lui Steinhardt de a privi spre miezul lucrurilor prin fereastra spre sine, și de a releva dimensiunea profund umană a prieteniei ce depășește tiparele limitative ale ideologiilor de orice fel.

 =  Domnilor Tudor Cristea și Cătălin Sămărghițan
Dragoș Vișan
[03.Mar.10 14:25]
Servus. Sunt entuziasmat și de prefața excepțională la vol. lui Steinhardt, pe care o semnează Virgil Ierunca. Prietenia lor cred că durează și-n veșnicie! S-au cunoscut direct abia în 1978. Riscul asumat de către Steinhardt a fost imens - cărți procurate tot mai greu din librării și edituri după plecarea din țară a lui Ion Caraion (care lucrase până în 1980 la editura Cartea Românească). Dar și generozitatea lui Virgil Ierunca și a Monicăi Lovinescu, în ajutarea unor rude sau cunoștințe ale lui Steinhardt și în procurarea de medicamente, a fost peste măsura tuturor așteptărilor.
Și Ioan Coja a încercat, înainte de-a muri, să publice în franceză sau în română JURNALUL FERICIRII, a cărui copie fusese încredințată din deceniul opt lui Virgil Ierunca.
Păcat că n-a apărut în străinătate mai devreme. Această capodoperă e publicată în franceză abia în 1995. Dacă apărea pe timpul comunismului pansovietic, am fi putut avea un Nobel prin Steinhardt...




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !