Members comments:

 =  Așteptarea, ca un strigăt
George Ene
[05.May.09 20:20]

Poeta excelează prin economie de cuvinte, să ne fie clar! O fi bine, o fi rău? Părerea mea că aici cititorul are dreptul la cuvânt. Dar mai ales recitatorul, pentru că sunt unii actori care reușesc să pună în valoare atât de bine cuvintele-imagini ale unor asemenea poeme, încât ni le impun asemenea unor magicieni – să le trăim, să le simțim dulceața sau arsura.
Vream să mai spun că, totuși, calitatea concentrației imaginilor e dusă de Carmen Luminița până la esențe diamantine. Personal, apreciez aceasta. Concret, în acest poem ea ne sugerează așteptarea. Dar nu orice fel de așteptare, ci o așteptare chinuită – văzută din ambele sensuri, de către o femeie, dar și de către iubitul ei. Ea o socotește așteptare-reproș: „murală în orbită / mă-nchizi”, din durere: „Ană sunt”, ca apoi să stăruie pe așteptare, „albul” (așteptarea= alb) fiind „din dor”. Punctul lui de vedere, vizavi de „Ana lui” (care, aici, e chiar Ana lui Manole, acela din baladă) e ”un ac (care) frământă / surd zgomote”… Zgomotele din poem ne sugerează multipele ipostaze ale așteptării – așteptare care e „un ac”, sau, dimpotrivă, așteptare care e urmarea înțepăturii acelui ac (tot al așteptării – ca-n balada în care Manole o aștepta pe Ana lui, care nu mai venea…).
În fine, ultimele 4 cuvinte cu care se încheie poemul – „lacomă / înghit aerul //levitez”, marchează neliniștea în forma ei pură: înghit aerul, levitez de când te tot aștept – înghit aerul și zbor fie spre tine, fie în necunoscut… Cu simpatie.

 =  Domnule George Ene
ciutura carmen luminita
[05.May.09 20:59]
sunteți un observator obiectiv și perfect intuitiv,plecăciune calităților Dumneavoastră,vă mulțumesc pentru profunzimea comentariului,L




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !