agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 487 .



TUSIND SI HODOROGIND
prose [ ]
O cat. soc. da coltul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [dusmanul_bulaului ]

2009-11-20  | [This text should be read in romana]    | 



___ SALUT.
___ Daca o data cu aparitia facilitatilor contemporane conectate la priza, expresii vulgare asociate cu scrisul au inceput sa paleasca - e.g. scrisul "pe genunchi", iata ca in schimb, la 20 de ani de la revolutie, scrisul ocazional direct de pe masa sau de pe frigider - ce-i note-book-ul decat un pretext pentru instalatia electrica din casa - incepe a prinde din ce in ce mai mult contur - negativ, desigur, la fel peste tot pe glob din cate percep eu - rezultatul pozitiv al Revolutiei decembriste din '89: nu mai luam la misto tehnica si rezultatele muncii romanesti - ca mai toti suferim de-un fel de ipohondrie - o anumita banda umana "fashion" biped - o ia usurel la galop din fata luminii: i stim si am cazut cu totii de acord sa le facem trecerea spre alte dimensiuni mai "discrete" cat mai "nesimtita" - la ce bun sa te mai iei de ei - stranuta obraznic prin peretii de carton ai blocurilor, ameninta clientii prin magazine si-ti intra-n case in lipsa - unii sau altii, domnul proprietar - si cand stranuta ei asa din rarunchi prin pereti - poti fi sigur ca deja nu mai impresioneaza pe nimeni. AKA!
___ In ochii instalatorului DRAGAN, contactat telefonic din pagini aurii dintr-un mic oras de campie - de catre proprietarul magaoaiei semi-decomandate - beneficiarul trebuie mai intai sa-i precizeze de unde detine numarul de telefon si ce problema are. "La ce va pricepeti, domnu' Dragan?" - "Lasati asta la o parte, unde locuiti, ca sa putem sa punem lucrurile la punct." - "Vorbiti cu proprietarul apartamentului - pentru ca eu nu sunt decat un simplu beneficiar".
___ Proprietarul apartamentului stabileste cu vocea rece si taioasa din telefonul mobil o zi, urmand ca zbirul predispus la intoxicare sa-si faca mai tarziu aparitia mestesugareasca.
___ La mine in casa nu pute si nici nu practic feng-shui sau alte traznai.
___ EU ZIC SA MAI MEDITATI.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!