agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 956 .



Tânărul Adagio
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [R.E.Terneegrete ]

2010-02-14  | [This text should be read in romana]    | 



Sunt locatarul Adagio. Cânt din mansarda celei mai înalte clădiri din oraș. Eu îmi plimb arcușul numai pe vene dezacordate. Deranjați, probabil, de scârțâitele acorduri, vecinii îmi mai bat în țeavă, în ușă și-n pereți. Am auzit că s-au plâns Administratorului pe motiv că le zgârii finele existențe.
Am un obicei ciudat, recunosc! Înainte de culcare smulg clapele de la un pian și le-ndes într-o față de pernă. Coardele le întind adecvat în cearșaful plic, în loc de plapumă, de trezesc pe toată lumea cu visele mele. Dimineața, însă, când fierb cafeaua, amestec în ibric și-o lingură de aracet, după care o împart prin vecini. Știu că doar așa se așează mai bine, pe ficat, pe intestine, identitatea mea, o bucată de tapet, ruptă dintr-un colț de suflet. Acum vecinii dau să plece, să se mute. Poate și din cauză că-n balcon mi-am întins ostentativ, pe ani la uzat, oasele și carnea. ( Îmi ) Aprind, totuși, focul la un aragaz pe butelie și pun la flacără potrivită oala cu zeamă de cucută și tava cu neant dospit. Se simte, imediat, în toată scara un miros pătrunzător de regret proaspăt gătit. Vecinii au rămas. I-am poftit la masă!

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!