agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1786 .



Un mag de la răsărit
prose [ ]
fragment de roman (șantier 2)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [lentib ]

2009-02-05  | [This text should be read in romana]    | 



L-am reîntâlnit după cîteva luni. Știam că miopia îl ajuta să-și trieze cunoscuții. Dacă i se reproșa că nu l-a văzut pe unul sau pe altul, ducea mâna la ochelarii cu ramă groasă și ridica din umeri oftând scurt.Era însoțit de un nepot, un moț solid, blond cu un chip senin, fără cute.
Când mergea pe stradă, avea un soi de solemnitate, capul și umerii abia clintindu-i-se, dar cea mai impresionantă era detașarea de tot ce se petrecea în jur. Era greu de închipuit să ți-l imaginezi plimbându-se pur și simplu, lăsându-se în voia pașilor și admirând frontonul unei clădiri din zona istorică a orașului sau admirînd florile din grădina botanică. La el, mersul era pură deplasare dintr-un loc în altul. Vitrinele magazinelor îl oboseau, forfota celor din jur îl agasa. Avea o privire opacă, întoarsă către sine, o figură impenetrabilă, o interiorizare care atrăgea atenția.
Îmbrăcat în blugi, cu un tricou alb și cămașă denim părea mai tânăr. Întâlnirea neașteptată mă descumpăni o clipă. Încetinii pașii, gândindu-mă dacă să-l opresc sau nu. Aș fi vrut să fie singur, să-l invit la o bere, să putem sta de vorbă pe îndelete. Până să mă hotărăsc ajunsese la un pas. Deodată, fața îi prinse viață, zâmbi crispat și mă privi pieziș, parcă oferindu-mi șansa de a trece pe lîngă el.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!