agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 890 .



3 legități ale businessului electronic
essay [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [O9XfvqZe4t8x1pB ]

2007-09-29  | [This text should be read in romana]    | 



Versiunea audio a acestui articol o puteți descărca pe link-ul următor:
http://www.scoala.biz/contor/click.php?id=17

Este pretutindeni cunoscut, că în imaginația unui novice al internetului, viața, activitatea și personalitatea unui online antreprenor de succes este plină de mister. Misterul este provocat de dificultatea imaginării posibilităților de obținere a profitului financiar grație amalgamului de computere interconectate ce creează rețeaua internet. Deoarece imaginația majorității începătorilor, comerțul electronic pare a fi o posibilitate de „pompare a banilor din piatră”, fără a face niște eforturi aferente acestui proces. Cunoașterea unei „formule a succesului” este suficientă, găsirea în viziunea unui novice este foarte facilă, trebuie doar de excelat în căutări. „Necunoscutul” mereu ni se pare misterios, astfel „by default” creează curiozitate maximă. Cu atât mai mult posibilitatea obținerii facile a banilor reușește să creeze o curiozitate grandioasă. Iată de ce astăzi există un număr enorm de persoane atrase de posibilitățile comerțului electronic.
Fiind mereu întrebat care e cauza implicării persoanelor în businessul electronic actual. Desigur există și factori obiectivi: absența posibilităților de obținere a unui job excelent, inflația, etc. Importantul factor conform opiniei mele, este, lipsa cunoștințelor necesare aferente businessului electronic. Deja am spus, că „necunoscutul” pentru un individ este sau inutil sau misterios, ultima caracteristică este mult mai atractivă decât claritatea și transparența avantajelor. Astfel este preconceput omul. Deoarece majoritatea persoanelor habar nu au care este principiul obținerii profitului financiar, acest subiect este foarte atractiv. Pe de o parte businessul electronic este ceva misterios, iar pe de altă parte o posibilitate excelentă de a „pompa” cantități enorme de bani în câteva zile sau săptămâni. Exact așa își imaginează cei care încearcă în prezent să se informeze aferent businessului electronic. Nimic straniu vis-a-vis faptului de creștere continuă a curiozității, este o legitate. Deoarece ceva misterios, capabil să vă asigure suportul financiar personal, al familiei, copiilor și nepoților mereu, fără prea multe eforturi și foarte rapid, imposibil să nu acapareze atenția chiar celei mai indiferente persoane.
Astfel, omul este atras de misterul acestei activități „internet business”, el este sigur că imediat implicării sale în echipa online antreprenorilor, fără mari dificultăți va începe să „pompeze” bani. Strictul necesar este să conecteze un computer la internet și să realizeze eficient primul pas, iar ulterior va începe imediat să „curgă” bani care pot fi delimitați cantitativ doar cu ajutorul imaginației, dar imaginația noastră aferentă banilor trebuie să recunoaștem este extraordinară. Astfel oamenii încep activ să caute această „formulă secretă”.
Cererea creează oferta. Simultan apare un amalgam enorm de „experți”, care nici nu trebuie să caute reprezentanții grupului dedicați businessului electronic. Ei singuri îi găsesc. Și începe acea perioadă numită în „RoNet”: „tragerea pe sfoară”. Excelența acestei situații este că începătorilor li se poate vinde orice „gunoi informativ”. Important este ca novicele să nu înțeleagă în esență ceea ce cumpără și misterul să persiste mereu. Atunci „vânzătorul” va face aluzie la lipsa enormă de cunoștințe în situația clientului său, cerându-și scuze și exclamând că „dacă elementarul nu înțelegeți, atunci businessul electronic nu vă este o activitate compatibilă”. Frumos expus și adevărat. Credeți că începătorul se va opri aici? Ați mai vrea! El pleacă imediat la un alt „vânzător de oxigen” și procură ceea ce i se oferă aici. Mare este decepția când descoperă că a procurat același lucru în esența, primind explicația „asta nu este pentru tine, dacă ești atât de imbecil!” Câte achiziții va face un astfel de începător, este variabil în funcție de persoana concretă, cunosc oameni care au cheltuit sute de dolari pentru astfel de „nimicuri”, alții renunța la ideea „antreprenoriat online” după prima achiziție. Rezultatul este mereu identic: persoana este decepționată de businessul electronic și afirmă că în internet poate să obțină bani doar un escroc. Dacă desigur nu va găsi până la acel moment un produs de valoare, dar având în vedere raportul escrocilor și antreprenorilor loiali în „RoNet” este o raritate enormă.
Există încă o categorie „vânzătorii de soluții gata”. Apar astfel de „ingenioși”, care consideră un lucru epuizant și dezonorabil de a oferi ulterior achitării „produsului” măcar acel amalgam de „gunoi informativ”. Ei pur și simplu iau banii și dispar, aici comentariile sunt inutile.
Astfel simultan se dezvoltă două procese:
1) dezvoltare masivă a interesului aferent businessului electronic;
2) devalorizarea ideii și esenței businessului electronic în viziunea majorității.
Aceste două, diferite curente, în „RoNet” sunt ideal compatibile spre mirarea enormă a analiștilor.
Care ar fi cauza unor astfel de evenimente? Cauza, dragi prieteni, este, că cei care încearcă astăzi să acapareze informații și mistere aferente businessului electronic, nu caută la destinație. Și dacă vă atașați acestei categorii umane, este un succes, că ați obținut acest articol. Deoarece acum vă voi expune trei mistere ale businessului electronic. Cunoașterea acestor mistere vă vor permite să realizați unica decizie corectă: trebuie sau nu să activați în acest segment.

Primul mister. Businessul electronic este același job, precum la o uzină activitatea la un strung.

Memorați aceasta prieteni! Banii trebuie să-i obțineți prin muncă. Și obținerea lor în internet deseori nicidecum nu este mai facilă jobului la un strung în cadrul unei uzine. Dacă sunteți novice, doritor să realizați o întreprindere electronică profitabilă personală, și ați decis să activați în businessul electronic pentru a avea mult timp liber și să nu vă supuneți nici unui grafic de lucru, uitați de această falsitate! Timp liber veți obține atunci când proiectul va obține profit ce va depăși cheltuielile și va fi automatizat la nivelul necesar! Până atunci (nivel ce va necesita câteva luni, mai des jumătate de an, un an și mai mult) nu veți avea timp liber deloc! Deoarece tot timpul va fi epuizat la dezvoltarea proiectului. Desigur, dacă doriți ca el să vă aducă profit. Bineînțeles puteți acorda proiectului o oră per zi, dar asta va dura câțiva ani și nu veți reuși să țineți pasul dezvoltării businessului electronic, concurenților etc. Astfel consolați-vă că la prima etapă timp liber, week-end în esență nu va exista!
Toți care promit, că veți obține bani foarte ușor, veți iniția proiectul, îl veți automatiza și veți fi liberi – mint! Pentru ca să funcționeze un proces automatizat este necesar inițial de a fi creat, iar pentru asta este necesar de a lucra mult și intensiv!
În final eu vreau să înțelegeți și să memorați businessul online este un job identic unei oricărei alte activități. Profitul va varia în detrimentul implicării active în dezvoltarea proiectului (și nu din cauza imaginației, cum presupun naiv unii). Realitatea demonstrează, că antreprenorii talentați și implicați intensiv obțin un profit mult mai mare decât poate să-l ofere oricare din salariile existente. Dar ca să nu fiți descurajați, vă comunic imediat: nici un iaht, vilă, casă pe malul mării! Aproximativ în primii 10 ani de muncă intensivă în domeniul businessului electronic nu veți avea. De ce? Deoarece antreprenoriatul online este un job alternativ oricărui altui job, este unul obișnuit și nicidecum o schemă de îmbogățire rapidă!

Al doilea mister. Businessul electronic se deosebește de cel offline doar prin specificul internetului și nimic mai mult.

De obicei se afirmă că businessul electronic se deosebește de cel offline, că businessul online este mult mai ușor, facil și profitabil. Fals! Diferența dintre businessul online și offline este infimă! El este business și se supune unor legități existente! Arta vânzărilor este aceeași indiferent unde vindeți, la o piață tradițională sau virtuală. Ea obține niște trăsături aferente genului și principiului de activitate. Astfel memorați, businessul offline se deosebește de cel online doar grație principiilor tehnice de activitate. El există și se dezvoltă după aceleași principii și legități, necesitând aceleași forțe și cunoștințe.
Important, toți afirmă că expunând produsele sale în internet, momentan vi se mărește arealul și posibilitățile de distribuire și realizare. Așa este, dar nimeni nu vorbește despre faptul că imediat crește și concurența?! Iar mărirea concurenței nu poate fi depășită prin acțiunea măririi pieței de distribuție, de ce nimeni nu vorbește despre asta? De ce nimeni nu sesizează acest factor? Deoarece este preferabil faptul de a sesiza doar acel segment necesar, atractiv și benefic nouă. Astfel pentru a evita falimentul, este necesar să cunoașteți tot amalgamul de procese, avantaje și dezavantaje, altfel veți pierde!

Al treilea mister. Antreprenorii online sunt niște oameni obișnuiți.

Sunteți mirat? Dar cum vă imaginați, de exemplu, că sunt eu? Sub forma unui robot sau terminator? Sau poate un robocop? Nu, prieteni, sunt un om obișnuit, cu preferințele, senzațiile, ideile sale. Eu sunt la fel ca și oricare dintre dvs.
La fel sunt și ceilalți internet antreprenori. Toți suntem vii și oameni adevărați, și nicidecum niște roboți.

Astea sunt grandioasele mistere ale businessului electronic. Sper că acest articol vă va ajuta să decideți, este businessul electronic o activitate căreia ați vrea să vă dedicați sau nu. Ca ulterior să nu vă decepționați și să promovați devalorizarea businessului electronic, și doar pentru faptul că nu ați fost informat la timp. Finalizând acest articol, vreau să subliniez: renunțați să căutați „formule secrete ale succesului” și „scheme de îmbogățire rapidă”. Oricum nu le veți găsi, deoarece nu există!
Există două opțiuni, sau acționați în dezvoltarea propriei afaceri, sau căutați „formule ale succesului”, suportând doar cheltuieli. Banii nu se „generează” sau se „pompează”, ei trebuie obținuți prin muncă, dar a lucra, mereu este dificil!
Dacă nu înțelegeți acest adevăr, mai bine nici nu consumați energia ce vă aparține, oricum nu veți obține nimic. Și dacă acum nu sunteți de acord, va trece puțin timp și vă veți aminti acest articol, credeți-mă!


© 2007, Eugen Alexandrov - fondator, protagonist și director al „Școlii virtuale de comerț electronic” http://www.scoala.biz/, autor al multiplelor publicații, articole, cărți, cursuri de instruire online în domeniul business-ului electronic.

Publicarea acestui articol în massmedia se admite și se încurajează cu condiția păstrării integre a textului, antetului și subsolului, fără acordul autorului orice modificări sunt interzise și contravin legislației în vigoare.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!