agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 167 .



Despre terapia prin artă și cultură
poetry [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [romantica3 ]

2024-06-04  | [This text should be read in romana]    | 



Fără urme de îndoială, Natura este Artistul Suprem.
De la natură s-au inspirat toți creatorii de artă, toți creatorii de cultură.
Contemplarea naturii constant, generează încă din copilărie trezirea spirituală, deoarece natura este plină de forme vii, de culori de sunete, de splendori, de minuni, natura oferă artă și cultură autentică.
Prin contemplare , omului îi sunt activate toate simțurile, așadar putem vorbi și despre o terapie prin contemplare, care poate vindeca toate afecțiunile creierului și psihicului.
Prostia, lenea, indolența, ignoranța, delăsarea, sunt grave afecțiuni ale creierului, ale psihicului, oamenii cu astfel de dizabilități, nu se pot bucura de arta și cultura oferită de Mama natură și nici de cele ale artiștilor și scriitorilor înzestrați cu har.
Doar oamenii conectați cu natura pot realiza fizic și psihic forme de artă și cultură viabile, doar oamenii care citesc zilnic câteva pagini din cultura complexă, multiformă, pot trăi o dezvoltare plină de revelații, de reverie, de bucurie.
Creierul are nevoie de motivațiile psihicului pentru ca să se dezvolte, să funcționeze în parametri maximi sănătoși, respectiv psihicul are nevoie de îndrumare, de determinare pentru a cunoaște o dezvoltare amplă, corectă, viabilă, pentru a genera fericirea și succesul pe toate planurile existențiale.
Doar cei conectați cu arta și cultura pot realiza cu psihicul și creierul un sistem de valori, de principii prețioase, pot avea o manieră comportamentală elegantă plină de aptitudini și abilități, pot dobândi virtuțile supreme ale umanității, pot oferi familiei și societății calități de viață excepționale.
Terapia prin artă este de mai multe feluri, de exemplu, terapia prin dans, prin muzică, prin desen, prin pictură, prin sculptură, dar și terapia prin sport, toate ajută creierul să se vindece de dezabilități, să se dezvolte să aibă un potențial maxim de creativitate.
Aceste terapii îl pot face pe om să se elibereze, de frici, de neîncredere, de dezamăgire, de decepții, de eșecuri, de frustrări, de rătăciri prin întunericul nebulos al vieții, îl pot face pe om să se îndepărteze de sălbăticie, de singurătate, de tristețe, de nefericire.
Omul conectat cu aceste minuni ale naturii autentice, dar și umane, nu poate avea căderi morale din care să nu se poată ridica pe cele mai înalte culmi existențiale, dezvoltarea și evoluția sunt asigurate fără contestare de artă și cultură.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!